söndag 10 februari 2013

Karnival!

Ingen har riktigt koll på varför manfirar karnival, men allt är stängt och folk är lediga så jag antar att det i sig är något att fira!
För oss zungaboys skulle denna "högtid" firas i Marcios beachhouse.
Tidig morgon 7:30 gick minibussen som vi hyrt för dagen, och resan skulle ta ca 1 timme och 40 minuter.
Ett oväntat stopp kom plötsligt då vi blev stoppade av någon slags vägpolis eller liknande, dom ville se körkort, ägarbevis på fordonet och en lista med alla namn på passagerare!?
Totalt omedvetna om att man skulle ha en lista eller ens VARFÖR man skulle ha en lista försökte vi slingra oss ur situationen genom att lite fint skriva den på ett papper vi hade med medan chaffören uppehöll polisen,
Självklart dög inte denna listan, den va tvungen att vara dataskriven....
940 "låtsaspengar"(real) fick vi en fin böter på alltså 3000 svenska.
 Som tur är klarade vi oss utan att betala eftersom det va chafförens ansvar, men man kunde inte annat än att tycka synd om honom då vi hyrt han hela dagen för 400 real vilket innebär att han skulle gå ganska back på den här resan.
Lite senare va vi framme vid Marcios beachhouse och hälsade på hans familj och vänner, ganska snabbt va vi iväg mot stranden då ett av hans största intresse är surfing.
Han hade gott om brädor och alla som ville fick chansen att glida runt på vågorna.
Tillbaka till huset och äta massa mat som vi handlat på oss, sen vidare ut igen på en liten fiskebåt som skulle ta oss över de stora vågorna som havet hade att erbjuda, roligt och definitivt mycket säkrare än vad som väntade sen....
Marcio hade en pickup där tre fick plats i bilen och vi övriga 10 tryckte ihop oss på flaket, vad skulle kunna gå fel med att ta vägen över sanddynorna?
LIVRÄDDA med ett adrenalin som inte la sig fören bilen stannat satt vi där och skrek och flög runt, jag satt längst bak underst med benen men lyckades efter Marcios "emotionen jump" hamna överst och längst fram i flaket.
Med livet i behåll var vi ytterst tacksamma och livsinsikten har ändrats totalt, dags att bli en bättre människa.
För att citera en vis man "jag vill bli mer än 23".
Tillbaka till huset ännu en gång och nu var det lite poolhäng och uppvisning av "zungaboys themesong" som Carl skrivit och vi andra övat in.
En riktig succe som kommer slå högt på topplistorna!
Lite senare var det ut för att se vad karnivalen hade att erbjuda, vi köpte på oss flaskor med något slags skum som man gick runt och spruta på folk, vilket vi gjorde!
Aldrig har jag sett Brasilien så likt Sverige, efter att ha skappat X antal snögubbar och dansat på gator och torg var det dags att säga adjö, minibussen körde hem en lycklig och trött grupp till deras lyor.



                                                               /Jakob

1 kommentar:

  1. Var är alla galanta damer som brukar finnas på carnevaler-

    SvaraRadera